Alles is in Kannen en Kruiken: Het (voorlopige) programma.

| June 5, 2010 1:55 am

VRIJDAG

We zien elkaar vrijdagochtend tussen 11.30 en 12.00 uur in Hotel Restaurant Brasserie In Kanne & Kruike.

Hotel Restaurant Brasserie
In Kanne & Kruike
Statiestraat 39
B-3770 Kanne – Riemst

Hotel Kanne & Kruike
Tel: (0032)(0)12 452 575
Fax: (0032)(0)12 456 834
E: kanne.en.kruike@telenet.be

Zie voor meer info over ons onderkomen de link in de rechterkolom op deze pagina.

Vanuit Bussum proberen we ook rond de klok van half twaalf aanwezig te zijn. We kunnen inchecken, fietsen van de auto, lunchen, verkleden etc. tussen 12.00 en 13.30 uur.

Om half twee vertrekken we op de fiets naar Château Genoels-Eelderen. Daar worden we om half drie verwacht voor een rondleiding in de Nederlandse taal. (Reserveringsnummer 010263). Meer informatie over dit kasteel vind je terug bij de betreffende link. Het is 11 km fietsen dus we moeten om half twee vertrekken. We moeten één keer de heuvel op fietsen en vervolgens fietsen we over vlak tot licht geaccidenteerd terrein.

Na het kasteel gaan we weer terug naar onze uitvalsbasis. Voor het avondeten is de grote ronde tafel voor Henkenshage gereserveerd.

ZATERDAG en ZONDAG

Afhankelijk van het weer wordt het programma voor de zaterdag en de zondag  ingevuld. Uiteraard is het zo dat als het zondag slecht weer is we op zaterdag het programma van zondag doen. Als vast onderdeel van de zaterdag staat het bezoek aan de KunstProefTuin van Ton en Els op het programma. Zie de link hiernaast.

Mogelijkerwijs gaan we ‘s morgens naar het bekende fort Eben – Emaels. Zie de betreffende link.

We kunnen lunchen in de Waterburcht in Millen

Mogelijkheden zijn verder een bezoek aan de stad Tongeren (zie  link) en/of Maastricht (zie link).

In de loop van de week komen er nog meer ideeën en linken bij of jullie kunnen natuurlijk ook ideeën aandragen. Er is ook een link met een schema van de WK-wedstrijden.

Normaal gesproken gebruiken we de fiets als vervoermiddel. Bij het station van Maastricht bestaat de mogelijkheid om een elektrische ov-fiets te huren.

Inmiddels is er op verzoek van de afdeling Giesbeek ook een link naar de tentoonstelling over de Romeinen, inclusief virtuele toer, toegevoegd.

Komen we net terug van het slagveld waarop Vercingetorix door Caersar is verslagen, gaan we het volgend weekend naar de regio van Ambiorix, die het ook tegen de Romeinen moest afleggen. Tongeren met omgeving lijkt een interessant gebied. De tentoonstelling over de Romeinen in Tongeren heeft zondag haar laatste dag. Probeer dat maar eens in te passen, gelet op de weersverwachting en ons flexibele programma.

Voorlopig even to zover.

No Responses to “Alles is in Kannen en Kruiken: Het (voorlopige) programma.”

Care to comment?